SCRISOARE DESCHISĂ

Redacția Publika TV își exprimă profunda indignare faţă de agresarea echipei de filmare a postului de televiziune de către membrii partidelor politice, care au participat la manifestaţiile de duminică, 11 iunie 2017, și cere tuturor instituțiilor naționale și internaționale, ambasadelor de la Chișinău și organizațiilor de media să ia atitudine față de incidentul produs. În timpul manifestaţiilor din acea zi, din centrul capitalei, reporterul Victoria Kriukova și cameramanul Igor Crocos au fost bruscați și forțaţi de să părăsească locul desfășurării unui eveniment public organizat de mai multe ONG-uri împreună cu Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul “Platforma Demnitate şi Adevăr” și formaţiunea “Partidul Nostru”.

Redacția Publika TV solicită ONG-urilor de media, în special, instituţiile care au organizat acțiunea de protest, să califice incidentul ca atare și să ia atitudine în acest caz.

Amintim tuturor celor menționați că acțiunile produse duminică, 11 iunie, împotriva redacției noastre se încadrează perfect în articolul 180 (prim) al Codului Penal al Republicii Moldova “Împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media sau intimidarea pentru critică”.

Regretăm lipsa de reacție de până acum a ONG-urilor care şi-au propus drept scop protejarea drepturilor omului şi fortificarea democrației, precum şi neimplicarea în activităţi politice sau promovarea intereselor unor partide politice. 

Redacţia Publika TV

loading...

Lasă un comentariu