SCRISOARE DESCHISĂ: Publika condamnă cu vehemență atacurile mai multor lideri ai partidelor de opoziţie

Publika TV condamnă cu vehemenţă atacurile şi presiunile mai multor lideri ai partidelor de opoziţie din Republica Moldova îndreptate, în ultima perioadă, împotriva postului nostru de televiziune.

Cele mai recente atacuri au fost declanşate la ultimele acţiuni de protest, organizate de trei partide de opoziţie – PAS, PPDA şi PLDM faţă de decizia instanţei de a invalida scrutinul pentru desemnarea primarului Capitalei.

Reprezentanţii acestor formaţiuni au lansat în spaţiul public informaţii false, sugerând artificial că Publika TV şi site-ul PUBLIKA.MD au prezentat date eronate despre numărul participanţilor la protest. De asemenea, am fost acuzaţi că difuzăm imagini trucate, fie imagini de la alte acţiuni de protest, ceea ce este complet neadevărat, iar acest lucru poate fi demonstrat cu uşurinţă.

Imaginile cu drona la care fac referire contestatarii noştri au fost filmate cu echipamentul propriu, în ziua protestului din 24 iunie 2018, iar autenticitatea lor poate fi dovedită. Publika TV şi PUBLIKA.MD nu au folosit niciodată în mod deliberat imagini trucate şi nici nu o vor face.

Îngrijorător este şi faptul că unele instituţii de presă afiliate partidelor menţionate mai sus au tirajat declaraţiile acestor politicieni care denigrau în mod deliberat imaginea postului nostru de televiziune, fără să ne ofere măcar dreptul la replică.

De exemplu, în ştirea "Andrei Năstase și-a îndemnat suporterii să demonstreze pașnic în fața sediului Curții Supreme de Justiție", publicată pe siteul europalibera.org în data de 25 iunie, liderul PPDA atacă Publika TV, acuzându-ne că am fi relatat tendențios despre evenimentele legate de validarea alegerilor. "În același discurs, Năstase a criticat aspru postul Publika TV, pentru că ar relata tendențios despre evenimentele legate de validarea alegerilor”, se arată în textul ştirii Europa Liberă.

Din păcate, deşi această instituţie de presă pretinde că este una echidistantă şi, de multe ori, se erijează într-un aprig luptător al libertăţii de exprimare, nu a catadicsit să ne sune măcar şi să ne ofere dreptul la replică, aşa cum îi stă bine unei instituţii serioase.

Exemple precum cel relatat mai sus sunt multe şi sunt lansate în spaţiul public cu periodicitate alarmantă.

Cerem să fie încetate aceste atacuri, pe care noi le considerăm inadmisibile, şi solicităm instituţiilor de presă, organizaţiilor neguvernamentale de media, precum şi ambasadelor acreditate la Chişinău să ia act de aceste presiuni la adresa noastră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu