Scotocitul prin gunoaie va fi pedepsit cu 38 de euro

Persoanele care vor fi surprinse că scotocesc prin gunoişti, ar putea fi pedepsite cu o amenda de 38 de euro. Mai mult, cei care vor încerca să recupereze resturi din gunoaie, vor fi duşi la comisariat, se arată într-un decret municipal emis de primarul localităţii franceze Nogent-sur-Marne.

În textul decretului emis de primăria Nogent-sur-Marne, situată în apropiere de Paris, autorităţile precizează că se interzice căutarea prin gunoaie, dar şi scuipatul, urinatul sau murdărirea drumurilor publice prin orice altă modalitate, relatează "Le Parisien", în ediţia electronică.

"Devine deja dramatic, găsim de toate pe trotuare", afirma Jacques J.P. Martin, primarul din Nogent. Potrivit decretului municipal, intitulat "măsuri referitoare la salubrizarea publică", orice persoană care va fi surprinsă de poliţia municipală căutând prin gunoaie va fi amendată cu maxim 38 de euro şi va fi dusă la comisariat în cazul unei recidive.

"Cei care sunt obligaţi să ajungă aici să se adreseze mai degrabă centrului comunal de acţiune socială sau asociaţiilor", a afirmat primarul localităţii franceze Nogent-sur-Marne.

Decizia primarului a şocat consilierii municipali din opoziţie, care nu au putut dezbate decizia.

În august, un alt primar francez a provocat o polemică în regiune după ce a luat o hotărâre similară, pe care a tradus-o şi în limbile română şi bulgară.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu