Şcoli moderne şi proces de studii eficient. Profesori din ţară şi studenţi, la discuţii cu Pavel Filip şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei

Embed:

Şcoli moderne şi proces de studii eficient. Despre noile viziuni pentru dezvoltarea domeniului educațional și actualele provocări din sistem au discutat 100 de profesori din ţară, elevi şi studenţi în cadrul unei întruniri cu premierul Pavel Filip şi cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Evenimentul de astăzi a fost unul de totalizare, din seria întrunirilor din proiectul "Viziunea mea pentru şcoala noastră" .

În faţa prim-ministrului şi a ministrului Educaţiei, dascălii au vorbit despre carenţele din sistem.

"Astăzi ne confruntăm cu un deficit de cadre didactice. Baza materială a instituţiilor tot lasă de dorit", a menţionat Gheorghe Nicolăescu, metodist Centru de Excelenţă "Ştefan Neaga".

"Formula de finanţare ar trebui să fie îmbunătățita. Când calculăm elevi ponderați să nu fie 0.75, dar să fie 1.22. Ei nu pot să se întreţină după această formulă de finanţare per elev", a explicat Vasile Baş, directorul Liceului Teoretic "Constantin Stere" din oraşul Soroca.

Premierul a dat asigurări că reformarea sistemului educaţional va soluţiona treptat problemele dezbătute cu pedagogii.

"Fiind o ţară cu un număr de populaţie nu prea mare, nu putem să impresionăm lumea cu alte munci decât dacă vom merge pe această cale, să educăm în continuare şi să investim în materia cenuşie", a declarat premierul Pavel Filip.

Prezent la eveniment, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a precizat că şi-ar dori ca procesul de digitalizare a şcolilor să accelereze: "Eu vreau ca toţi profesorii atunci când predau lecţii să folosească o tabletă. Eu vreau ca ei să nu ducă acasă o mulţime de caiete. Vreau ca fiecare student, fiecare elev să aibă o tabletă."

Iar ministrul Educaţiei a insistat că toate schimbările trebuie făcute spre binele copiilor.

"Vrem să transformăm modul de învăţare a copiilor noştri şi să le creăm, să le dăm nu doar cunoştinţe, dar mai ales să le educăm atitudini şi valori", a punctat Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Forumul educaţional a fost un eveniment de totalizare a consultărilor publice efectuate în perioada 14 noiembrie - 10 decembrie, la care au participat peste 1000 de elevi, profesori şi studenţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu