Şcoli închise din cauza troienelor. Peste 11 mii de elevi nu au ajuns la ore

Embed:

Peste 11 mii de elevi din şapte raioane ale ţării nu au ajuns, astăzi, la ore, din cauza drumurilor impracticabile, acoperite de troiene. Datele au fost prezentate de ministrul Educaţiei, Maia Sandu, în cadrul şedinţei Comisiei guvernamentale pentru situaţii excepţionale.

Potrivit ministrului Educaţiei, 61 de şcoli din ţară rămân în continuare cu lacătul la uşă. "Conform datelor transmise de direcţiile de învăţământ, astăzi, 18 decembrie, este sistată activitatea a 61 de instituţii de învăţământ, unde învaţă 11.024 de copii din şapte raioane, 2.350 de elevi nu au fost transportaţi la şcolile de circumscripţie", a punctat Maia Sandu.

Situaţia s-a îmbunătăţit faţă de ziua de ieri. "La 17 decembrie a fost sistată activitatea a 256 de instituţii, în care învaţă 48.111 copii din 10 raioane", a precizat ministrul.

Publika.md aminteşte că, ieri, mai multe şcoli din raioanele Edineţ, Drochia şi Donduşeni au fost închise. Procesul educaţional a fost suspendat şi în 30 de şcoli din raionul Soroca. Totodată, Direcţia raională din Sângerei a emis un ordin prin care copiii din clasele primare nu vor veni la ore.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu