Şcoli cu lacătul pe uşă. Lecţiile au fost suspendate din cauza vremii

(UPDATE 14.40) În raioanele Soroca, Sîngerei și Hîncești din cauza lipsei curentului electric și a zăpezii nu au activat 20 de școli. Astfel, în cele 10 raioane nu au activat 256 de școli și nu au fost la lecții 48.111 de elevi. În același timp, 3.521 de elevi nu au fost transportați la 89 de școli de circumscripție din 114 localități, fiind suspendate 89 de rute.

(UPDATE 10:46) Ministerul Educaţiei anunţă, într-un comunicat de presă, că procesul educaţional a fost suspendat în raioanele Briceni, Edineț, Ocnița, Rezina, Dondușeni, Drochia și Glodeni.

(10:37) Mai multe şcoli din ţară au fost, astăzi, închise. Informaţia a fost oferită pentru Publika TV de către Ministerul Educaţiei. Astfel, procesul educaţional a fost suspendat în şcolile din raioanele Edineţ, Drochia şi Donduşeni. La fel, au fost închise 30 de şcoli din raionul Soroca.

Instituţiile de învăţământ din raionul Sângerei nu au fost închise, însă Direcţia raională a emis un ordin prin care copiii din clasele primare nu vor veni la ore. 

Publika.md aminteşte că ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a semnat, pe 16 decembrie, o dispoziţie prin care împuterniceşte autorităţile locale să decidă asupra întreruperii temporare a procesului de învăţământ în şcolile din localităţile cu acces limitat pentru autobuzele şcolare.

Totodată, potrivit datelor Ministerului Transporturilor şi ale Serviciului Situaţii Excepţionale, 18 localităţi au rămas fără curent electric, iar mai multe drumuri din nordul ţării sunt blocate. Persoanele blocate, din cauza nămeţilor, pe drumurile din nordul ţării pot cere ajutor la linia verde. Autorităţile au anunţat următoarele numere de telefon - 0 231-60-191, 0231-61-496 sau 901. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu