Şcoala Sportivă din Străşeni modernizată din iniţiativa Guvernului. Pavel Filip anunţă public valoarea proiectului (VIDEO)

Școala sportivă din Strășeni va fi reconstruită și modernizată cu suportul financiar al Guvernului. Din Bugetul de Stat a fost oferită, în acest scop, suma de 7 milioane de lei. Locuitorii orașului susțin inițiativa Guvernului de a investi în modernizarea și extinderea școlii sportive.

"E bine pentru tineret, să aibă ocupație să nu plece în țările străine", spune o doamnă din oraș. Iar un adolescent confirmă că tinerii demult așteaptă un asemenea proiect: "Școala sportivă este foarte importantă pentru copiii care vor să facă sport".

Alocațiile financiare corespund obiectivului anunțat de premierului Pavel Filip de a investi și de a moderniza domeniul educației și cel de tineret. "Ca să avem un viitor prosper, dar și să putem ajunge din urmă țările Uniunii Europene după nivelul de dezvoltare, trebuie să investim în educație. Numai o națiune bine educată și instruită poate oferi soluții durabile de dezvoltare pe termen lung", afirmă Pavel Filip.

Directorul adjunct al școlii sportive din Strășeni, Sergiu Răileanu, spune că modernizarea le va permite discipolilor săi să-și crească performanțele. "Avem discipoli foarte puternici.  Nichita Anastasia este campioana lumii,  iar Drăguțanu Mariana –  campioana Europei, ambele la lupte libere.  Cinci  elevi sunt în selecționata Moldovei."

 

Sergiu Răileanu, directorul adjunct al școlii sportive, este convins că, după modernizare,  școala va corespunde necesităților. "Trebuie să fie toate comoditățile, dimensiunile terenurilor sportive să corespundă cerințelor, pentru că în acea veche doar terenul de volei corespunde. Să fie cabine de baie și vestiare comode."

Valoarea totală a proiectului de modernizare a școlii este de 16 milioane de lei.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu