Şcoala de hipism din Capitală revine la normalitate. Caii care erau cât pe ce să moară ocupă primele locuri la competiţii

Embed:

Caii de la Şcoala de hipism din Capitală, care riscau să moară de foame acum câteva luni, înregistrează rezultate bune la diferite competiţii. Animalele şi-au revenit şi chiar au adus pe lume trei mânji, după ce mai mulţi oameni de bună credinţă au oferit mâncare pentru cai.

"În prezent, printre priorităţile noastre este dezvoltarea şcolii. Datorită Ministerului Agriculturii şi colaborării cu producătorii de hrană, am reuşit să achiziţionăm cereale şi fân. Avem provizii până anul viitor", a menţionat directorul adjunct al Şcolii de hipism din Capitalăm, Alexandru Tâmciuc.

Şi elevii Şcolii de hipism sunt bucuroşi că se pot antrena fără probleme.

"Consider că schimbările, îndeosebi începând din primăvară, au fost foarte mari, caii au început să fie hrăniţi, se vede chiar şi după cum se comportă."

"E mult mai interesant, se desfăşoară competiţii. Lucrurile merg înainte şi putem pleca în alte ţări."

Potrivit conducerii instituţiei, problemele au fost soluţionate datorită celor care au sărit în ajutor de bună voie.

"Am participat deja la patru competiţii sportive, unde caii noştri se prezintă foarte bine şi au obţinut şi locuri de frunte. Avem speranţe mari şi anul acesta, deoarece anul trecut, Guvernul a promis că ne va aloca din buget 8 milioane de lei pentru reparaţia manejului de iarnă şi a grajdurilor, care nu au fost reparate aproape 20 de ani", a declarat directorul Şcolii de hipism din Capitală, Petru Moisei.

În prezent, la Şcoala de hipism sunt 84 de cai. Fostul şef al instituţiei, Mihail Andronic, a fost demis din cauza managementului defectuos.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu