Şcoala cu profil sportiv din Bălţi întârzie să fie renovată. Care este motivul

Embed:

Şcoala cu profil sportiv din Bălţi întârzie să fie renovată pentru că Primăria a organizat licitaţia cu abateri. Concluzia îi aparţine Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor.

Instituţia a examinat astăzi a doua sesizări. Ambele au fost depuse de şeful întreprinderii, care a prezentat o ofertă mai mică cu peste jumătate milion de lei decât cea învingătoare, dar care a fost eliminat din concurs.

Luna trecută, Agenţia pentru Soluţionarea Contestaţiilor a emis o decizie prin care a obligat primăria oraşului Bălţi să anuleze rezultatele licitației și să reevalueze ofertele prezentate.

Totuşi, autoritățile locale au desemnat din nou câştigător acelaşi agent economic. Ceea ce l-a indignat iarăşi pe Nicolae Vasilos, directorul companiei de construcţie, scoasă din concurs.

"Cu toate că dumneavoastră aţi anulat-o a rămas aceeaşi decizie, care a fost prima dată. Eu socot că asta nu este corect", a spus contestatarul, Nicolae Vasilos.

"Grupul de lucru a primăriei consideră neîntemeiată contestaţia repetată indicată de compania Clemantin SRL din motivul întocmirii cu abateri semnificative a devizului de cheltuieli. Grupul de lucru respinge ca neconformă această ofertă", a spus şefa Serviciului Achiziţii Publice Primăriei Bălţi, Liliana Ceremuș.

Directorul întreprinderii, care a depus contestaţia a prezentat o ofertă cu peste 600 de mii de lei mai mică decât cea care a fost desemnată învingătoare. Agenţia pentru Soluţionarea Contestaţiilor a stabilit că autorităţile locale din Bălţi au organizat cea de-a doua licitaţie cu grave abateri.

Funcţionarii au favorizat anumiţi agenţi economici, lucru recunoscut şi de către aceştia.

"Din documentele dosarului de achiziţie, agenţia constată că pentru doi operatori economici lipsesc garanţiile pentru ofertă! Cu atât mai mult la data de doi iulie, când aţi reevaluat ofertele, dumneavoastră aţi constatat că garanţia în original lipseşte la dosarul procedurii de achiziţie", a spus şeful adjunct al ANSC, Irina Gutnic. 

"Asta este o capcană deja, vom lua în vedere pe viitor. Mulţumim este o lecţie pentru noi", a spus șefa Serviciului Achiziţii Publice al Primăriei Bălţi, Liliana Ceremuș.

"De ce, dar faceţi concurs, eu doar v-am dat garanţie bancară, v-am dat scrisoare şi aici nu merge vorba de 60 de mii, dar de 660 de mii, când în oraşul cela: o paragină şi o murdărie. Extraordinar ce se face în oraşul acela", a spus contestatarul Nicolae Vasilos. 

Mai mult, contestatarul, însă este sigur că între compania desemnată învingătoare şi funcţionarii Primăriei Bălţi ar exista anumite înţelegeri.

"Merge vorba de ambiţii politice şi interese personale din partea primăriei cu domnul de la firma, care o socot câştigătoare", a spus contestatarul Nicolae Vasilos. 

Agenţia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor urmează să pronunţe decizia în următoarele zile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu