Şcoala Ambasadorilor Edelweiss: Experienţă inedită pentru tineri în cadrul unui training IT

Embed:

Aventura elevilor "Şcolii Ambasadorilor Edelweiss" continuă. Tinerii au avut parte de o experienţă inedită, în cadrul unui training IT, pentru orientare profesională. Ei au participat la o lecţie deosebită, unde au învăţat cum să programeze un robot

Înainte de a începe trainingul, tinerii au făcut o excursie prin sediul companiei Step IT.

Tinerii au fost impresionaţi cel mai mult de lecţia de robotică.

"Pentru prima dată avem astfel de experienţă. Foarte interesant de a crea ceva care vezi singur cum se mişcă, cum funcţionează. Aş crea un robot casnic, care m-ar ajuta de a prepara diferite bucate de a face curăţenie", a declarat eleva Şcoalii Ambasadorilor Edelweiss, Beatricia Popovschi.

"L-am programat şi acum face cu exactitate tot ce i-am indicat. Sunt extrem de entuziasmat mă simt ca un copil într-un magazin de jucării", a relatat elevul Şcoalii Ambasadorilor "Edelweiss", Igor Rodger.

"Am învăţat nişte informaţii noi, al lucrat în photoshop. Cu Şcoala Ambasadorilor Edelweiss am învăţat foarte multă informaţii din mai multe domenii. Şi m-am decis ce să fac cu cariera mea. Aş dori să fiu jurnalist", a menţionat eleva Şcoalii Ambasadorilor Edelweiss, Alina Şterbeţ.

"Cred că copiilor le-a plăcut foarte mult, sunt foarte entuziasmaţi şi îmi pare bine că au venit la lecţiile mele. Avem scopul ca ei singuri să înceapă a programa, vrem să le dezvoltăm logica", a specificat profesorul de robotică, Elena Fedotova.

Pe parcursul acestei săptămâni, elevii Şcolii Ambasadorilor Edelweiss au avut mai multe traininguri în domeniul IT.

"Ei au aflat care sunt domeniile de specializare, au făcut cunoştinţă cu oportunităţile de studii de instruiri speciale în acest domeniu. Sper că pe parcursul acestei zile, unii dintre ei îşi vor alege cariera it pentru mai departe", a zis coordonatorul Şcoalii Ambasadorilor "Edelweiss", Sabina Crigan.

În premieră, anul acesta, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ,,Edelweiss” a organizat cursuri de instruire şi îndrumare pentru a-i ajuta pe tineri în alegerea unei cariere potrivite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu