Schuebel: Până nu va fi adoptată Legea antidiscriminare, moldovenii nu vor circula liber în UE

Pentru a trece la o nouă etapă privind liberalizarea regimului de vize, Parlamentul Republicii Moldova trebuie să voteze Legea antidiscriminare. Cel puţin asta recomandă Şeful Misiunii Uniunii Europene în Moldova, Dirk Schuebel, care a reiterat poziţia UE faţă de această problemă. Oficialul european este optimist în acest sens, dar nu poate spune când moldovenii vor circula liber în UE.

"Negocierile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană se află la sfârşitul primei faze, iar pentru a trece la următoarea, trebuie de completat unele lacune din legislaţie. Este vorba de Legea antidiscriminare, care trebuie adoptată de Parlament. Mulţi sunt critici, dar oamenii nu înţeleg că nu e atât de dramatic", a punctat Schuebel.

Totodată, Schuebel a reamintit că Moldova şi-a asumat mai multe condiţii faţă de UE. Oficialul este convins că după ce Legea Antidiscriminare va fi votată de parlamentari, negocierile privind de liberalizare regimului de vizelor vom avansa.

"Pentru Moldova au fost stipulate condiţii pe care le-a acceptat. Eu cred că Moldova trebuie să aprobe Legea la un anumit moment, pentru ca sistemul de liberalizare a vizelor să lucreze. Această Lege este în interesul cetăţenilor, şi nu în detrimentul lor", a mai adăugat oficialul.

Proiectul Legii Antidiscriminare, aprobat de Guvern în februarie 2011, a împărţit societatea în două. Reprezentanţii bisericii, dar şi unii politicieni au spus că adoptarea Legii ar duce la o explozie a homosexualităţii. Guvernul a fost nevoit să retragă proiectul din Parlament.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu