Schismă în PAS: un membru candidează independent în circumscripţia Hînceşti

Embed:

Fostul deputat Grigore Cobzac vrea să ajungă din nou în Parlament. El a declarat că a decis să candizeze independent la funcţia de deputat în circumscripţia nr. 38 Hînceşti. 

Cobzac a declarat pentru AGORA că decizia de a candida independent a fost luată de unii membri PAS care nu susțin ideea ca pe această circumscripție să candideze fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate.

„Candidez independent. Este decizia mai multor colegi din PAS care așa văd lucrurile. Nu mă întrebați mai mult la acest capitol. Nu îmi doresc să lovesc în PAS sau să critic. A fost decizia mai multor colegi care văd altfel lucrurile, care nu susține ideea candidaturii doamnei Stamate”, a spus candidatul.

Fostul deputat a precizat că în interiorul Partidul Acțiune și Solidaritate există o schismă: 

„Cu părere de rău e schismă în PAS, dar eu cred că până la urmă o să fie depășită. Este nevoie de comunicare. Conducerea PAS nu a reacționat deocamdată la această decizia a mea. Prima propunere a PPDA a fost candidatura mea, în calitate de candidat comun al Blocului ACUM. După asta a apărut Mihai Druță. Cei din PAS au decis cum au decis”.

În replică, PAS a venit cu o postare pe Facebook, în care precizează că regretă pasul lui Cobzac şi că o va susţine pe Olesea Stamate: 

"Cu privire la situația din circumscripția uninominală Hâncești și decizia domnului Grigore Cobzac de a se înregistra în calitate de candidat independent la acest sufragiu, menționăm că în discuțiile cu conducerea partidului acesta a declarat că nu intenționează să candideze la aceste alegeri. Regretăm situația creată. PAS o va susține în continuare pe doamna Olesea Stamate, desemnată în calitate de candidat de către Consiliul Politic Național PAS". 

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu