Schimbările încep din transportul public. Măsura antipoluare luată de autorităţile din Beijing

Embed:

Poluarea aerului este o mare problemă în China, de aceea transportul ecologic ar putea fi o soluţie. Un autobuz electric de 18 metri lungime a trecut cu succes un test drive prin Beijing şi, de astăzi, transportă pasageri. Potrivit autorităților, autovehiculul întruneşte condiţiile pentru a fi pus în circulaţie. 

Autobuzul electric este primul de acest fel în China. Potrivit autorităților, vehiculul trebuie alimentat o dată la aproximativ 100 de kilometri şi poate transporta până la 143 de pasageri, de aproape două ori mai mult decât capacitatea unui autobuz obişnuit.

"Autobuzul economisește multă energie și are zero emisii. Cheltuielile sunt mai mult mai mici decât pentru un autobuz alimentat cu benzină sau motorină", a declarat reprezentantul companiei de transport public din Beijing, Zhao Ruliang.

În plus, autobuzul a fost fabricat cu ajutorul unei noi tehnologii, prin care a fost redus semnificativ zgomotul. Totodată, vehiculul este foarte ușor de condus.

"Este foarte ușor de condus. Totodată, este confortabil și nu poluează mediul. China ar trebui să producă mai multe autobuze de acest fel", a zis un bărbat.

Până anul viitor, autoritățile chineze își propun să mai pună în circulație încă cinci autobuze de acest fel.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu