SCHIMBĂRI MAJORE! FIA a modificat formatul calificărilor în Formula 1

Federația Internațională de Automobilism a aprobat schimbarea formatului calificărilor din cadrul Campionatului Mondial de Formula 1. Astfel, sistemul eliminatoriu pentru calificări va fi abandonat, începând cu Marele Premiu al Chinei, care va avea loc în week-end-ul următor.

Oficialii Federaţiei Internaţionale de Automobilism au precizat că membrii Consiliului Mondial al sportului cu motor au votat în favoarea modificării sistemului de calificări, care va fi aplicată la toate cursele rămase de disputat până la finalul acestui sezon.

Forul automobilistic mondial a decis să modifice formatul calificărilor în urma criticilor venite din partea suporterilor, dar și a piloților și echipelor, după primele două Mari Premii ale sezonului. În etapele din Australia și Bahrain s-a folosit sistemul eliminatoriu în calificări.

Iniţial, președintele FIA, Jean Todt, și reprezentantul deținătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, au respins inițial o eventuală revenire a formatului calificărilor din 2015. Ulterior, cei doi şi-au schimbat opinia după ce oficialii echipelor au găsit o soluţie de compromis.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc duminică pe circuitul din Shanghai.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu