Schimbări la Aeroport! A fost extinsă zona de înregistrare a pasagerilor

Embed:

Zona de înregistrare a pasagerilor din Aeroportul Chişinău a fost modernizată, iar numărul ghişeelor - extins. Până la toamnă,  Avia Invest, compania care a primit în concesiune aerogara îşi propune să modernizeze toată clădirea. 

Suprafaţa zonei de înregistrare a pasagerilor din Aeroportul Chişinău a fost extinsă cu peste 60 la sută şi au fost amenajate şase ghişee noi, numărul acestora ajungând la 18. Iar cel al ghişeelor de control al paşapoartelor a fost dublat.

Extinderea acestei zone va permite reducerea cozilor. Anul trecut, fluxul de călători a crescut cu peste 20 la sută faţă de 2014 şi a ajuns la 2,2 milioane. Mai mult, în sistemul de verificare a bagajelor au fost instalate echipamente noi cu raze X.

"Faptul respectiv a sporit esenţial nivelul de asigurare a securităţii aeronautice. A fost schimbat absolut tot, şi echipamentul, şi calculatoare, şi a fost schimbat sistemul informaţional, ceea ce vedeţi aceste ecrane, care conţin informaţie utilă pentru pasageri", a declarat directorul general "Avia Invest", Petru Jardan. 

Până la sfârşitul lunii septembrie va fi modernizată întreaga clădire.

"La reconstrucţia Aeroportului Internaţional Chişinău sunt puse unele dintre cele mai bune materiale. Toţi furnizorii de la care noi am făcut achiziţie ne-au dat garanţii începând de la cinci la zece ani, iar noi ca executori dăm garanţie zece ani de zile", a spus reprezentantul companiei de contrucţii, Vladimir Tonu. 

Călătorii sunt încântaţi de condiţiile din aeroport.

Investiţiile pentru renovarea aerogării ajung la 10 milioane de euro.

Potrivit reprezentanţilor companiei "Avia Invest", modernizarea Aeroportului Chişinău va depăşi 50 de milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu