Schimbări în sistemul medical din capitală. Ce ne aşteaptă în următorii cinci ani

Embed:

Autorităţile municipale au anunţat reforma sistemului sanitar din capitală.

Potrivit proiectului de strategie de dezvoltare a sistemului medical pentru următorii cinci ani, în Chişinău vor fi deschise 14 noi centre de sănătate, iar mai multe instituţii medicale vor fi reorganizate şi dotate cu echipamente medicale noi.

Astfel, Spitalul Municipal numărul 4, dar şi Maternitatea numărul 2 vor fuziona cu spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhenghel Mihail”.

În premieră, în Republica Modova va fi creat un centru de andrologie. O altă noutate este că Centrele de Sănătate din sectorul Râşcani vor primi autonomie financiară şi managerială. Proiectul de reformare a sistemului sanitar municipal este preconizat pentru anii 2014-2017. Costul reformei este de 800 de milioane de lei.

"Noi deja pentru anul viitor am programat în proiectul bugetului municipal 50 de milioane la reparaţii şi 50 milioane la investiţii în utilaj medical. Aceste surse pot fi atât din bugetul municipal, cât şi din bugetul CNAM, unde avem acel fond de dezvoltare, şi prin atragerea unor proiecte investiţionale", a declarat şeful Direcţiei municipale sănătate, Mihai Moldovanu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu