Schimbări în boxul autohton! Petru Caduc, demis din postul de antrenor al lotului naţional

Petru Caduc a fost demis din postul de antrenor al lotului naţional în urma şedinţei federaţiei de profil. Specialistul originar din satul Grimăncăuţi, raionul Briceni, a exercitat funcţia timp de 22 de ani şi de numele lui sunt legate cele mai bune performanţe înregistrate de pugiliştii moldoveni.

Vitalie Grușac a devenit medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000,
iar peste opt ani, un alt elev de-al lui, Veaceslav Gojan, a repetat această performanţă la Beijing. Gojan a devenit ulterior şi campion european în 2011.

Caduc consideră că a fost demis din cauza unor neînţelegeri cu preşedintele forului naţional, Vasile Chirtoca.

"Pricina principală eu voi spune care. Eu de mai multe ori îi spuneam adevărul despre tot ce se întâmplă în box. Asta nu îi plăcea. El este o persoană autoritară, care consideră că este un rege. Regele boxului! Dar de fapt, eu nu ştiu ce a investit în box de mai mulţi ani", a declarat Caduc.

De partea cealaltă, şeful federaţiei, susţine că motivul demisiei sunt rezultate slabe înregistrate de boxeri în ultima perioadă.

"Pentru prima dată boxerii moldoveni nu s-au calificat la Olimpiada din 2016. Acum ne-am întors de la Universiada Mondială de la Minsk. Acolo tot nu avem medalii. Această decizie am luat-o încă la începutul anului", a menţionat Vasile Chirtoca, preşedinte FM de Box.

Antrenorul emerit susţine că a lucrat în toţi aceşti ani la lotul naţional fără salariu.

"Nu ne-am aşteptat niciodată ca preşedintele federaţiei ne va da salariu. Când i-am spus 2 ani în urmă că pentru asta nu-mi plăteşte nimeni, el s-a supărat", a spus Petru Caduc.

"Asta nu se prevede cu regret în regulile a ministerului, care îi plăteşte antrenorilor. El primeşte salariu în clubul lui. Când noi l-am numit, el nu putea aceste condiţii. El a început să vorbească despre asta în ultimul an", a declarat  Vasile Chirtoca.

Conducerea federaţiei de box la numit în locul lui Petru Caduc pe Igor Untilă. Noul antrenor al lotului, îi va pregăti pe pugilişti pentru Campionatul Mondial, ce se va desfăşura în luna septembrie în oraşul rusesc Ekaterinburg.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu