Schimbări în bine la Țânțăreni. Drumuri reparate, străzi iluminate şi condiţii mai bune pentru copiii care merg la grădiniţă

Drumuri reparate, străzi iluminate şi condiţii de joacă mai bune pentru copii care merg la grădiniţă. Toate aceste proiecte de infrastructură sunt implementate cu succes în satul Ţânţăreni din Anenii Noi. Lucrările sunt pe ultima sută de metri. Oamenii din localitate sunt mulţumiţi de schimbările făcute din banii municipalităţii.

Peste o săptămâna, grădiniţa din localitate îşi va redeschide uşile pentru micuţi. Curtea instituţiei a fost renovată complet, iar lucrările sunt aproape gata.

"Săptămâna aceasta se va lucra la maximum, vor depune efort şi muncitorii din Capitală, dar şi lucrătorii noştri, vom implica şi părinţii ca să ducem la bun sfârşit lucrările şi să ne deschidem cu Doamne-ajută",A SPUS directorul grădiniţei "Andrieş", Violeta Spînu.

"Terenul de sport tot a fost construit de Direcţia Locativ Comunală şi este finalizat şi, la jumătatea lunii septembrie, preconizăm să instalăm şi terenuri de joacă", a spus şeful adjunct al Direcţiei Locativ-Comunale, Igor Munteanu.

Şi alte proiecte de infrastructură, finanţate de Primăria Capitalei au ajuns la final.

"Tot ce a fost solicitat, tot am făcut şi la grădiniţă, şi la şcoală, şi la Primărie. Toate lucrările de curăţire şi de defrişare a arborilor, care au fost puse în sarcină",a spus director adjunct, Î. M. "Spaţii Verzi", Galina Leahu.

"Au fost reabilitate circa cinci km de linie, au fost montate circa 85 de corpuri de iluminat", a spus director Î.M. "Lumteh", Anatolie Aparatu. 

Oamenii spun că localitatea avea mare nevoie de asemenea schimbări.

"S-a pus pe jos tot pavajul, gardul, fac acolo teren de joacă."

"Avem nepoţi la grădiniţă şi avem o placere foarte mare. Se vede că este rezultat."

"Suntem mulţumiţi că merge prin sat autospeciala şi strânge gunoiul, că un bătrân nu poate."

În următoarea perioadă, municipalitatea vrea să găsească o soluţie şi pentru fântânile din localitate care nu au o staţie de tratare a apei.

"O variantă alternativă este este conectarea la branşamentul "Apei Canal" inclusiv şi, de ce nu, poate şi celelalte două localităţi din apropiere", a spus director Î. M. "Apă Canal", Veronica Herța. 

Bugetul proiectelor de infrastructură este acoperit de municipalitate, care a alocat şase milioane de lei. Asta după ce consilierii din Ţânţăreni au acceptat redeschiderea poligonului pe un termen de jumătate de an.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu