Schimbări importante în circulaţia rutieră! Toţi şoferii trebuie să AFLE această noutate

Embed:

Atenţie, şoferi! În Regulamentul circulaţiei rutiere au apărut modificări. Printre acestea se numără noi obligaţii pentru participanţii în trafic, instalarea unor semne rutiere, dar şi trasarea unor noi marcaje rutiere. Proiectul Regulamentului a fost aprobat, astăzi, în şedinţa Guvernului.

Potrivit proiectului, la oprirea autoturismului şoferul va fi obligat să prevină şi pasagerii să nu părăsească vehiculul în timpul controlului. Ei vor putea părăsi unitatea de transport doar cu permisiunea sau la dispoziţia agentului de circulaţiei.

"Am introdus noi marcaje şi semne rutiere noi. Am ajustat cadrul legal la normele europene.  De asemenea, aceste noi reglementări vor fi parte în curricula şcolară", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean.

De asemenea, pe carosabil vor apărea benzi rezonatoare longitudinale pentru a preveni ieşirea accidentală a maşinilor de pe carosabil.

La intersecţia drumurilor cu sens unic va apărea o săgeată de culoare verde pe fundal negru.

Copiii de până la 12 ani vor putea fi transportaţi doar dacă maşina este dotată cu pernă specială şi scaun de înălţare.

O altă propunere este interzicerea deplasărilor pe drumurile publice pe timp de noapte a maşinilor care au volanul amplasat pe partea dreaptă, cu excepţia celor aflaţi în trafic internaţional de tranzit.

Totodată, în zone cu risc ridicat de accidente vor apărea indicatoare cu caracter preventiv. Iar punctul negru evidenţiat va reprezinta sectorul de drum cu lungimea de maximum un kilometru în care au avut loc cinci accidente rutiere grave, într-o perioadă de cinci ani, soldate cu victime.

De asemenea, vor fi instalate indicatoare în zonele unde traficul va fi monitorizat electronic, dar şi marcaje care vor reprezenta locul de intersectare a carosabilelor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu