"Schimbarea la faţă" a Capitalei: Curţi iluminate, cu parcare, teren de joacă şi copaci îngrijiţi

Unii locuitori ai Capitalei ar putea să nu-şi mai recunoscă curtea propriului bloc locativ în viitorul apropiat. Asta deoarece va arăta cu totul diferit de ceea ce au fost obişnuiţi să vadă anterior: cu iluminare pe timp de noapte, teren de joacă pentru copii, parcare, copaci îngrijiţi şi containere de evacuare a deşeului menajer curate. Lucrările vor fi efectuate de serviciile subordonate Primăriei municipale, însă cu implicarea locatarilor.

Prima care "se va schimba la faţă" va fi curtea blocului locativ de pe strada Alba Iulia 202, din sectorul Buiucani. Primarul Dorin Chirtoacă a cerut ca lucrările să înceapă în următoarele două zile. Acestea vor include: amenajarea locului pentru parcarea automobilelor şi a terenului de joacă pentru copii, refacerea carosabilului, a căilor de acces, verificarea containerelor de evacuare a deşeului menajer, inventarierea spaţiilor verzi, şi instalarea, pe etaje, a senzorilor pentru conectarea luminii eletrice pe scară. La rândul lor, locatarii vor trebui să aducă în ordine intrarea şi încăperile de bloc.

Următoarea pe listă în acelaşi sector ar putea fi casa de pe strada Vasile Lupu 22.

În sectorul Botanica au fost identificate trei adrese unde vor demara lucrările în timpul apropiat: Burebista şi Independenţei 9/1 şi 9/2, în sectorul Centru - blocul de pe strada Ismail 84, Ciocana - cele de pe stăzile Petru Zadnipru 16 şi Alecu Russo 55, Râşcani - bulevarul Moscovei 16, Ceucari 8 şi 10, iar în proces de examinare sunt blocurile de pe strada Albişoara 84 şi 86.

Pentru a încheia amenajarea curţii în termeni cât mai restrânşi, în proces vor fi implicate concomitent mai multe servicii ale Primăriei: Lumteh, autosalubritate, direcţia transport etc. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, iniţiativa trebuie să vină din partea locatarilor, care trebuie să participe la amenajarea curţii.

 

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu