Schimbare la faţă. Grupul de companii Gas Natural Fenosa devine Premier Energy

Cele două întreprinderi energetice, de furnizare și distribuție a energiei electrice, ÎCS Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL, și ÎCS Red Union Fenosa SA, și-au schimbat denumirile și imaginea cu noile mărci „Premier Energy” și „Premier Energy Distribution”.

Potrivit unui comunicat al companiei, lansarea noii mărci scoate în evidență viziunea noilor acționari ale celor două întreprinderi cu capital străin din Moldova privind dezvoltarea în continuare a serviciilor prestate în domeniile de distribuție și furnizare a energiei electrice. 

Conștientizăm că lumea este în permanentă schimbare. Piețele, tehnologiile și în special persoanele evoluează. Este obligația noastră să ne aliniem și să ne adaptăm noilor cerințe, respectând experiența internațională și locală acumulată în ultimii 20 de ani. Cu „Premier Energy” vom continua să fim o marcă internațională și ne vom asuma angajamente noi pentru a fi mai aproape de clienții noștri, atunci și acolo unde au nevoie, și pentru a le oferi soluții simple, accesibile și respectuoase cu mediul înconjurător”, afirmă Jose Luis Gomez Pascual, country manager Premier Energy în Moldova.  

PUBLIKA.MD precizează că cele două companii asigură cu energie electrică 75% din populaţia ţării. Până nu demult, acestea făceau parte din grupul energetic spaniol Naturgy.

În vara acestui ani, 69% din activele companiilor au fost procurate de către holdingului ceh EMMA Capital, deţinut de miliardarul ceh Jiri Smejc. Cu puțin peste 10% s-a ales un holding din Danemarca, iar 20 la sută sunt deţinute de fondul de investiții britanic Duet Private Equity.

Din componenţa holdingului miliardarului ceh face parte şi compania română cu acelaşi nume "Premier Energy", care furnizează energie electrică în ţara vecină.

 

loading...

Lasă un comentariu