Schimbare de macaz la Tiraspol. Autorităţile separatiste anunţă că nu vor un conflict militar cu Ucraina

Embed:

După o serie de declaraţii provocatoare despre un eventual conflict armat cu Ucraina, autoritățile de la Tiraspol au schimbat macazul. Acum, reprezentanții regimului separatist încearcă să calmeze populaţia.

Pe site-ul aşa-zisului kaghebe din regiune a fost postat un mesaj, potrivit căruia în prezent nu există niciun pericol pentru un conflict militar cu Ucraina. Precizarea a fost făcută în contextul unor informații, potrivit cărora autoritățile orașului Odesa ar fi îndemnat localnicii să denunţe diversioniştii din regiunea transnistreană.
 
Totodată, liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat luni că Transnistria nu planifică un "atac asupra vecinilor" săi, însă este pregătită să riposteze "oricărei agresiuni militare", relatează site-ul transnistrean President.gospmr.ru

"Transnistria nu a atacat pe nimeni niciodată. Nu planificăm un atac asupra vecinilor noştri. Suntem pregătiţi să ripostăm oricărei agresiuni militare. Activităţile vizând pregătirea militară se desfăşoară într-un mod regulat, programat", a declarat Şevciuk.

Publika.md aminteşte că KGB-ul de la Tiraspol a dezminţit informaţii apărute în presa ucraineană cu privire la tiruri de arme automate efectuate de pe teritoriul Transnistriei în direcţia militarilor ucraineni. Serviciul a insistat, de asemenea, că nu a trimis avioane fără pilot să survoleze teritoriul ucrainean.

KGB-ul a calificat informaţiile apărute în presa ucraineană drept "provocări" care au scopul de a "destabiliza situaţia în zona de frontieră şi de a crea panică în rândul populaţiei din regiunile ucrainene Odesa şi Vinniţa".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu