Schimb de focuri după atentatele teroriste din Sri Lanka. Cel puțin 15 oameni, inclusiv şase copii, au murit

Embed:

Schimb de focuri după atentatele teroriste din Sri Lanka. Cel puțin 15 oameni, inclusiv şase copii, au murit aseara în urma unui raid al forţelor de ordine asupra unor presupuşi militanți jihadişti. Totul s-a întâmplat într-un oraş din estul ţării, unde trei bărbaţi s-au aruncat în aer, omorând trei femei şi şase copii.

Autorităţile încearcă să găsească circa 140 de persoane, inclusiv străini, care ar avea legături cu Stat Islamic, organizaţie care a revendicat atacurile teroriste de duminica trecută.

"Până acum am arestat peste 70 de persoane. Din informațiile pe care le avem, există în total aproximativ 140 de persoane în Sri Lanka care au legături cu Statul Islamic", a menţionat preşedintele din Sri Lanka, Maithripala Sirisena.

În timpul raidurilor, poliţiştii au găsit 150 de dispozitive explozive, materiale pentru fabricarea bombelor, drone, precum şi un drapel cu simbolul Statului Islamic.

Între timp, Biserica Catolică din Sri Lanka a anulat toate liturghiile de mâine pentru a evita riscul producerii unor noi atentate teroriste. Ministerul Sănătăţii din Colombo a anunţat că în urma atentatelor şi-au pierdut viaţa 253 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu