Scheme INGENIOASE la direcția locativ-comunală din Chișinău. Un audit a scos la iveală mai multe JAFURI făcute de angajați

Embed:
Ingeniozitatea unor funcţionari nu are limite. Angajaţii Direcţiei Locativ-Comunale din Capitală au inventat cum poate fi amăgit GPS-ul. Mai mult, ei au reuşit performanţa de a cheltui mii de lei pentru combustibilul unei maşini, care zile la rând a stat parcată în garaj. Fraudele nu s-au oprit aici. Aproape 100 de mii de lei i-a costat vopsirea a câtorva ţevi dintr-un subsol. Informaţiile se regăsesc în raportul de audit, efectuat de reprezentanţii primăriei. Rezultatele au fost prezentate de primarul interimar Ruslan Codreanu.

"Sunt constatări tare interesante, când echipamentul pe care îl aveţi dumneavoastră, maşinile care mătură curţile blocului, chiar dacă se afla în perioada de reparaţie şi a înregistrat deplasări neinsenţiale, i-a fost decontată benzină de 16 mii de lei", a declarat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitale.

Rezultatele auditului au mai arătat că unii angajaţi ai Direcţiei Locativ Comunale sunt ingenioşi şi apelează şi la alte şiretlicuri pentru a arunca banii prin buzunare. De exemplu, ei au cheltuit 80 de mii de lei pentru a vopsi câteva ţevi dintr-un subsol, iar neregulile nu se opresc aici.

"În jur de 718 motoore sunt devierile de la datele GPS-ului. Chiar dacă ele toate au fost dotate cu GPS, s-a constat că ele se învârt pe teritoriul întreprinderii şi decontează benzină", a menționat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitale.

Actualul şef al Direcţiei Locativ Comunale, Ion Burdiomov, nu a negat concluziile raportului de audit.

"Se mai întâmplă. Este factorul uman", a spus Ion Burdiomov, şef al Direcţiei Locativ Comunale.

Tot el a declarat că va deschide o anchetă interna, iar cei care se vor face vinovaţi, vor fi pedepsiţi. Burdiumov a mai menţionat că, în prezent, angajaţii sunt verificaţi mai stric.

"Monitorizeze personal, lunar, darea de seamă pe combustibil, pe kilometraj şi nu apar asemenea situaţii", a zis  Ion Burdiomov, şef al Direcţiei Locativ Comunale.

Auditul a fost făcut pentru activitatea întreprinderii din perioada 2017 - 2018. Contactat de echipa noastră, Petru Gontea, care a condus Direcţia până în această primăvară a declarat că nu a văzut raportul de audit şi neagă toate acuzaţiile.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu