Scheme banditeşti ca în anii '90! Două grupări criminale, reţinute de poliţişti

Activau după modelul schemelor banditeşti din anii 90. Vorbim de două grupări deconspirate de procurori şi poliţişti pentru că ar fi estorcat bani prin şantaj.

În primul caz, un bărbat din raionul Basarabeasca, s-a plâns că, a fost ameninţat cu moartea de către trei consăteni. În al doilea caz, un  tânăr din raionul Străşeni, susține că a trecut printr-o situaţie similară. 

Potrivit angajaţilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, trei indivizi l-au învinuit pe tânăr de faptul că ar fi sustras bijuterii din aur de la o verișoară și i-au cerut pentru asta cinci mii de lei.

"A fost influenţat psihic, fizic. A fost chiar ameninţat cu ajutorul unui pistol şi de asemena în cele mai rele tradiţii ale anilor 90 a fost sechestrat, urcat cu forţa într-un automobil", a declarat procurorul procuror PCCOCS, Dumitru Răileanu. 

Liderul grupării a fost reținut în momentul transmiterii banilor, în mașina acestuia fiind găsită și arma pneumatică.

Ulterior, au fost reținuți și ceilalți membri ai grupării. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții, care au între 22 și 27 de ani, riscă până la zece ani de închisoare.

Alți trei bărbați din raionul Basarabeasca au fost reţinuţi și ei pentru o infracţiune similară.

"Au creat un pretext inventat precum că un ceţăţean le este dator cu o sumă de bani, ca urmare, creând o situaţie şi încercând prin extorcare să obţină mijloace băneşti de la acesta. Şi anume, a unei sume de 500 de euro", a declarat procurorul PCCOCS, Dumitru Răileanu. 

Suspecții l-au ameninţat pe bărbat că-l vor ucide și i-au sechestrat actele de identitate. Victima a sesizat poliția, care i-a reţinut pe doi dintre ei chiar în timp ce primeau banii. Ulterior, a fost încătuşat și al treilea individ.

Presupuşii infractori, cu vârstele cuprinse între 45 şi 55 de ani, sunt cercetaţi penal şi riscă privare de libertate pe un termen de până la şapte ani de puşcărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu