Schema pusă la cale de polițiști pentru a-l prinde pe pedofilul din București

Eugen Stan este numele cel mai vehiculat în aceste zile. ”Polițistul-pedofil” sau ”pedofilul din lift”, așa cum îl cunoaște toată lumea, a fost cel mai căutat infractor în ultima săptămână. Ironia face ca, ulterior prinderii sale, să se afle că, de fapt, bărbatul este aceeași persoană pe care polițiștii o căutau într-un alt caz de viol și în cel puțin un alt caz de agresiune sexuală, scrie libertatea.ro.

Toată lumea a fost revoltată de faptul că, deși imagini cu pedofilul din lift circulau atât în mediul online cât și în presa scrisă și TV, nu fusese prins nici după 48 de ore de la comiterea gestului abominabil din lift. Însă, o polițistă de la Rutieră a reușit să îl identifice și, în cele din urmă, Eugen Stan a fost prins.

Dar, pentru a se asigura că nu le scapă, polițiștii au pus la cale o strategie. După ce, duminică, în jurul orei 17.30, o polițistă de la Rutieră a sunat la IGP spunând că l-a recunoscut pe cel mai căutat infractor al momentului, pedofilul din lift, imaginile cu acesta au fost trimise la la Institutul Național de Criminalistică.

Din acel moment, polițiștii au recurs la o stratagemă. Aceștia l-au chemat a doua zi la Serviciul Omoruri pe comisarul Rene Vornicu, șeful lui Eugen Stan, căruia i-au spus să vină cu mașina de serviciu. Când mașina comisarului a intrat în curtea instituției, Eugen Stan a fost imobilizat.

Eugen Stan, angajat al Serviciului de Poliție Rutieră, a fost surprins de camerele de supraveghere montate în liftul unui bloc din Drumul Taberei agresând sexual doi minori. Când au scăpat, copiii au povestit părinţilor ce au păţit, iar aceştia au depus o plângere la Secţia 22 din Capitală.

După ce polițistul a fost prins, luni, și, inițial, a negat fapta, ulterior a recunoscut că el este cel din imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Însă, în ceea ce privește gestul său, acesta a spus că nu i se pare că a greșit, iar atingerile sale nu au avut o notă sexuală ci una părintească. Însă, atât imaginile, cât și declarațiile celor doi copii, îl contrazic.

Mai mult decât atât, probele ADN recoltate au scos la iveală detalii șocante: polițistul Eugen Stan este cel care a comis un viol, în 2012, al cărui autor a rămas necunoscut până acum.

De asemenea, ancheta desfășurată până acum îl dau ca suspect pe Eugen Stan în alte 15 cazuri de viol sau agresiune sexuală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu