Schemă frauduloasă. SUTE DE MII DE LEI, dobândiți ILEGAL de conducerea Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură

Embed:

Directorul, adjunctul acestuia și alți trei angajați ai Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură, au fost reținuți, fiind bănuiți de corupere pasivă.

Potrivit schemei infracționale, suspecţii organizau în mod intenționat denaturarea informațiilor privind cantitatea masei lemnoase, prezente în Ocolul silvic. Astfel, profitul se repartiza în proporție de 70% ocoalelor silvice, iar celelalte 30% - administrației întreprinderii.

În cadrul urmării penale, sub controlul CNA, au fost transmişi peste 115.000 de lei din totalul de peste jumătate de milion de lei, prejudiciu minim cauzat intereselor statului, care urmează a fi stabilit în cadrul anchetei.  

În urma perchezițiilor efectuate de ofițerii CNA, la domiciile, birourile de serviciu și automobilele bănuiților au fost găsiţi peste 260.000 lei.

Angajaţii Întreprinderii Silvice Chişinău spun că nu cred în vinovăţia colegilor lor: 

"Cu toţii am fost în şoc. Eu, de exemplu, sunt nouă aici, o lună am de când lucrez, dar nu cred, chiar nu cred, aici este ceva greşit".

"La moment, vă spun, că nu comentăm situaţia. Este Agenţia care poate să vă dea informaţii. Întreprinderea silvică va veni mai târziu cu alte informaţii, asta este. - Dar se furau lemne? 
- Păi da cum se poate, nu se mai furau lemne".

Reprezentanţii Moldsilva, instituţie în a cărei subordine sunt întreprinderile silvice, au refuzat să ofere comentarii la acest subiect. Şeful agenţiei, Ion Haralampov, a spus la telefon să nu facem o tragedie din acest caz, atât timp cât există prezumția de nevinovăție. 

Potrivit site-ului oficial al Agenţiei Moldsilva, Întreprinderea de Stat pentru silvicultură Chişinău gestionează circa 15 mii de hectare de pădure, pe teritoriul raioanelor Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni şi Strășeni. Publika TV a încercat să discute şi cu şefii ocoalelor silvice care fac parte din întreprindere. La telefon a răspuns doar directorul Ocolului Silvic Anenii Noi, care a menţionat că este în concediu şi nu cunoaşte nimic despre acest caz.

Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu