Schema frauduloasă prin care trei moldoveni făceau evaziune fiscală şi spălau banii din restaurante. Au fost reţinuţi de PCCOCS şi CNA

Embed:

Trei bărbaţi au fost  reținuți de CNA. Aceştia au cauzat bugetului public naţional un prejudiciu de 6.668.000 lei. 

Procuratura a expediat în instanța de judecată cauza penală prin care două societăți cu răspundere limitată (SRL), prestatoare de servicii hoteliere și alimentație publică, precum și administratorii acestora, sunt învinuiți de săvârșirea evaziunii fiscale în proporţii deosebit de mari.

Potrivit datelor preliminare, în perioada ianuarie 2013 – octombrie 2017, fondatorul societăților comerciale, împreună cu soția sa în calitate de director, au săvârșit acțiuni de eschivare de la achitarea impozitelor şi taxelor, prin includerea în documente contabile, fiscale şi financiare a datelor vădit denaturate privind veniturile şi cheltuielile, a unor cheltuieli care nu au fost folosite în activitatea societăților şi care au la bază operaţiuni ce nu au existat. Astfel, prin neachitarea impozitelor și taxelor, bugetului public național i-a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 6.668.000 lei.

În urma perchezițiilor efectuate de Procuratură au fost depistate și ridicate mijloace financiare necontabilizate, calculatoare, aparate de casă, suporturi electronice pe care se păstrează evidența contabilă, documente fiscale și documente contabile, înscrisuri de ciornă, precum și alte obiecte și documente.

În privința membrilor grupului criminal au fost aplicate măsuri preventive sub formă de arest și eliberare provizorie sub control judiciar.

Cei trei făptuitori riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 3350 la 5350 unităţi convenţionale sau în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar cele două societăți comerciale - amendă în mărime de la 4000 la 7000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu