Schema frauduloasă prin care se eliberau permisele de conducere de la 500 de euro în Chişinău fără a merge la examen

Embed:

Afaceri cu permise de conducere la Agenţia Servicii Publice. Cinci angajaţi, printre care care doi şefi, au fost încătuşaţi pentru 72 de ore pentru că ar fi eliberat ilegal peste 600 de carnete de şofer. Bănuiţii percepeau sume între 500 şi 1500 de euro. Permisele eliberate cu abateri ar putea fi anulate. 

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie şi procurorii au descins, în această dimineaţă, în birourile şi la domiciliile acestora, dar şi la reprezentanţii mai multor şcoli auto din Chişinău. În total este vorba de 60 de percheziţii.

Afacerea ilegală cu permise a intrat în vizorul CNA încă anul trecut, iar investigaţiile se referă la probele susţinute în perioada noiembrie 2017 - februarie 2018. Mai mulţi şefi din cadrul Agenţiei Servicii Publice şi angajaţi ai patru şcoli auto din Chişinău au fost urmăriţi de CNA care a constatat că au fost fraudate aproximativ 400 de teste teoretice şi peste 200 de probe practice.

În imaginile de pe camerele de supraveghere, oferite de CNA, se vede clar cum un membru al comisiei indică răspunsurile corecte pe ecranele calculatoarelor. Potrivit CNA, în altă înregistrate video, un membru al comisiei susţine proba teoretică în locul candidatului, iar într-o înregistrare audio, un instructor sugerează ce răspunsuri trebuiesc bifate.

Pe acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 6 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pentru o perioadă de până la 10 ani. După reţinerile de astăzi, Agenția Servicii Publice a venit cu o reacţie într-un comunicat de presă în care menţionează că nu tolerează acțiuni de corupție printre angajați şi că va oferi tot sprijinul necesar pentru a identifica toate persoanele implicate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu