SCHEMĂ FRAUDULOASĂ! Descoperirea făcută de vameşi în urma verificării unor scrisori recomandate

Surpriză pentru vameşi. În urma verificării mai multor scrisori recomandate, în șase dintre acestea au fost depistate monede și bancnote sovetice, camuflate în vederea expedierii frauduloase.

Potrivit vameşilor, au fost supuse scanării şase plicuri, folosind mijlocul tehnic special nedestructiv și anume aparatul cu raze "X-Ray Rapiscan". Conform declarațiilor de însoțire, în toate cele şase cazuri expeditorul era una și aceeași persoană, iar destinatarii persoane diferite din SUA, Germania, Hong Kong, Israel și Lituania.

În plicuri erau organizate locașuri speciale, din carton, adaptate pentru dosirea monedelor și bancnotelor sovetice și expedierea frauduloasă a acestora.

Bancnotele depistate datau din perioada postbelică și au fost găsite şi monede metalice cu inscripții. Toate acestea au fost transmise spre expertizare și determinarea valoarii.

Actualmente, angajații Secției contracararea fraudelor vamale din cadrul Biroului Vamal Chișinău investighează cazul în vederea identificării identității expeditorului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu