SCHEMĂ FRAUDULOASĂ de escrocherie și evaziune fiscală la stațiile PECO. Cum erau înşelaţi şoferii din ţară (VIDEO)

Activităţile ilicite ale unui grup de persoane, suspectate de înșelarea clienților, escrocherie și evaziune fiscală, au fost stopate de oamenii legii.

Potrivit Poliţie, suspecții au utilizat o schemă frauduloasă de dobândire a bunurilor altei persoane prin instalarea în coloanele de distribuire a petrolului de la staţiile de alimentare cu combustibil din țară, preponderent din municipiul Chișinău, a unor plăci cu cablaj confecționate artizanal. Astfel, consumatorii erau înșelați cantitativ la achiziționarea carburantului în proporție de circa 5 la sută.

În consecință, fiecare stație PECO implicată în schemă, lunar înșela consumatorii cu circa 7,5 – 10 tone de combustibil, astfel, depășind suma de 120.000 lei.

Poliţiştii au efectuat percheziții la stațiile PECO, precum și la domiciliile, oficiile și în automobilele suspecţilor, unde au fost depistate și ridicate dispozitivele de speță, inclusiv accesoriile acestora, cum ar fi memorii fiscale și plăci cu cablaj, componente a plăcilor de bază a coloanelor de distribuție a combustibilului, camblaje imprimate cu componente și fără componente, diferite utilaje destinate pentru pregătirea/modificarea plăcilor etc.

De asemenea, la organizatorul grupului, au fost depistate un set de înscrisuri de evidență a carburantului sustras, inclusiv a proceselor de valorificare ulterioară a acestuia (vânzări ilicite și necontabilizate, etc.).

Persoanele implicate își recunosc vina integral, acestea fiind cercetate în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecţii riscă până la 6 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu