SCHEMĂ DE CORUPŢIE la IMC. Peste 1,2 milioane de lei au fost găsite la Nicolae Doni, şeful secţiei radiologie (FOTO/VIDEO)

Embed:

Procurorii anticorupţie au ridicat de la medicii Institutului Mamei şi Copilului, reţinuţi ieri într-un nou dosar de corupţie, aproximativ un milion şi jumătate de lei. Cea mai mare sumă, peste 1,2 milioane de lei, a fost găsită la şeful secţiei radiologie, Nicolae Doni.

Doctorul păstra într-o casetă bancară 761 de mii de lei, 24 de mii de euro şi o mie de dolari, bani care ar fi fost extorcaţi de la pacienţi. Nicolae Doni şi un subaltern de-al său au fost reţinuţi în dosarul Tomograf 2. Alţi doi medici rezidenţi au fost audiaţi de CNA. Cei patru sunt bănuiţi că extorcau bani de la pacienţi printr-o schemă pusă la punct de şeful secţiei.

"În cadrul instituţiei o să fie organizat, selectaţi persoane responsabile care să poată executa interimatul acestor funcţii, dar cred că nu o să fie o problemă, suntem de nivel republican şi trebuie să facem faţă oricăror provocări", a spus şeful interimar al Serviciului Juridic IMC, Maxim Donici.

Suspecţii au fost săltaţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în urma unor percheziţii. 

- Sunteți vinovat?

(Doni) - Nu!

- Ce trebuia să găsiți în timpul perchezițiilor?

(Doni) - Nimic nu s-a găsit!

- Atunci au venit degeaba?

(Doni) - Da, da!

Avocatul lui Doni a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

- Persoana la moment este nevinovată și când o să comunicați în presă așa și să spuneți: păstrăm prezumția nevinovăției.

- Dar ce ați depistat acolo?

- Gata, s-a terminat discuția.

CNA a făcut publice imagini în care se vede cum suspecţii luau bani de la pacienţi. Pentru investigaţiile medicale făcute fără programări prealabile, medicii ar fi perceput taxe de la 200 până la 500 de lei per pacient, zilnic fiind examinaţi între 30 şi 40 de copii. Administraţia spitalului spune că va colabora cu oamenii legii în acest caz.

"Am fost informat de către ofițerii CNA că s-au început în Secția de Radiologie și Imagistică percheziții. Administrația colaborează cu ofițerii CNA și cu rezultatele o să vă informăm", a spus Sergiu Gladun, director IMC.

Medicii din cadrul secției de Radiologie și Imagistică susţin că habar nu au de ce s-au făcut percheziţii la ei.

- Nu a fost găsit nimic, eu nu știu, eu n-am fost informată. Scuzați.

- Dar nu știți, au fost ridicate anumite documente?

- Nu, nu știu, eu sunt pur și simplu medic.

PUBLIKA.MD aminteşte că, aceste verificări au loc la doar trei zile după operaţiunea de amploare efectuată la Centrul de Diagnosticare Medicală. Aceasta s-a soldat cu reţinerea a şapte medici, printre care şi şeful secţiei de Radiologie şi Tomografie Computerizată a instituţiei, Silviu Condrea. Doctorii sunt învinuiţi de corupere pasivă şi abuz în serviciu. În timpul perchezițiilor, ofițerii au găsit în birourile suspecţilor şi a lui Condrea, în casetele lui de valori, dar şi la domiciliul acestuia, în jur de şapte milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: AVERI PE BANII PACIENŢILOR. Cei şapte medici reţinuţi în dosarul "Tomograf" urmează să fie puşi sub învinuire (AUDIO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu