SCHEMĂ DE CONTRABANDĂ: Voi transportaţi coletele cu ţigări în spate, peste Prut, iar eu vin cu căruţa şi le iau

Poliţiştii de frontieră ieșeni au depistat două persoane, un cetăţean moldovean şi un român, implicaţi în transportul unor ţigări de contrabandă din Republica Moldova.

La 30 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, pe timpul unei acţiuni specifice de supraveghere, au observat cu ajutorul aparatelor de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, dinspre malul râului Prut către localitatea Podu Hagiului.

După câteva atenţionări ale poliţiştilor, persoanele au abandonat coletele cu țigări și au fugit. La scurt timp a fost depistată, în culturile agricole din apropiere, o persoană care avea hainele ude şi pline de noroi. În urma identificării, s-a stabilit că este cetăţeanul moldovean Rodion S., în vârstă de 31 de ani.

Bărbatul a declarat că a fost contactat de un conaţional ale cărui date de identitate nu le cunoaşte, care i-a propus ca, în schimbul sumei de 150 de euro, să treacă ţigările peste râu Prut. 

În urma supravegherii zonei, a fost observat o căruţă în care era o persoană care s-a apropiat de coletele abandonate, a încărcat unul şi l-a acoperit cu lucernă. După interceptarea şi legitimarea persoanei, s-a stabilit că este cetăţeanul român Marcel L., în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui.

Vasluianul a declarat că în timp ce se deplasa spre localitatea Gorban, a observat coletele, s-a oprit și fără a ști ce conțin acestea a luat unul, l-a pus în coșul căruţei şi l-a acoperit cu lucernă.

Pentru clarificarea celor constatate și continuarea cercetărilor, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Răducăneni, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea totală de 75.000 ţigarete (3.750 de pachete), în valoare de aproximativ 43.400 de lei româneşti.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cantitatea totală de țigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Cetăţeanul moldovean a fost preluat de autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Republica Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu