Schemă de comercializare a drogurilor în Republica Moldova, Ucraina și Rusia, deconspirată de procurori

 
Un grup criminal specializat în comercializarea drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova, Ucrainei și Rusiei, cu „centrul” activității grupului în Republica Moldova, a fost deconspirat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS).
 
Procurorii au ridicat droguri în cantitate de peste jumătate de kilogram. 
 
Grupul criminal avea la dispoziție laboratoare impovizate, calculatoare, curieri și alte facilități. Astfel, acesta activa în baza unei ierarhii și sistem de divizare a rolurilor, folosirea aplicațiilor electronice de comunicare secretizată. Coordonatorul grupului primea banii prin terminale de plată electronică disponibile public și ascundea drogurile, de asemenea, în locuri publice, după care le comunica clienților electronic locația acestora. Per total, procurorii au perchiziționat peste 10 locații în care au ridicat droguri în cantitate totală de aproape 700 grame.
 
 
Potrivit declarațiilor coordonatorului grupului, acesta era în căutare de lucru și a contactat autorul unui anunț publicat pe internet, care l-a acceptat pentru comiterea acestor infracțiuni, inițial într-un rol de începător. Ulterior, în urma reținerilor salariale, acesta și-a deschis magazin personal, în complicitate cu un coleg de la locul de muncă precedent.
 
Acesta și-a recunoscut vina și a colaborat cu procurorii, precum și alți câțiva membri ai grupului.
 
Membrii grupului au fost plasați în arest preventiv și riscă pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

Lasă un comentariu