SCHEMĂ CRIMINALĂ. De cine şi cum a fost prejudiciat statul cu SUTE DE MII DE LEI

Abateri grave la casarea patrimoniului tehnic de aviaţie. Potrivit procurorilor militari, care au efectuat un control la Baza de Aviaţie a Armatei Naţionale, s-a constat că în intervalul anilor 2011 - 2014, Comandamentul de Aviaţie al Armatei Naţionale a casat un şir de mijloace tehnice de la aeronavele de tip MIG-29, componentele cărora conţineau o cantitate impunătoare de metale preţioase - aur, argint, platină, paladiu. 

Astfel, unele aparataje aveau în total un conţinut de peste 11 kg de argint, 245 grame de aur, circa 33 grame de platină şi 1,4 grame de paladiu. 

Potrivit procurorilor, procedura de casare s-a efectuat cu încălcări majore, comise de factorii de decizie din cadrul Comandamentului Forţelor Aeriene, care au fost interesaţi în tăinuirea acţiunilor criminale, prin falsificarea mai multor documente oficiale care atestă casarea ilegală a mijloacelor tehnice de aviaţie.

Estimările efectuate de procurori arată că, în rezultatul delapidărilor, statul a fost prejudiciat cu circa 507.000 de lei, ce constituie proporţii deosebit de mari.

Oamenii legii au pornit patru cauze penale pe faptul delapidării averii străine în proporţii deosebit de mari şi falsul în acte publice.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii militari vor întreprinde măsuri în vederea stabilirii tuturor faptelor de sustragere şi a persoanelor implicate în schema criminală, în vederea tragerii lor la răspundere penală.

Pentru comiterea acestor infracţiuni, legislaţia prevede până la 15 ani închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu