Sceptici: Moldovenii nu cred că Parlamentul va alege foarte curând un preşedinte

Embed:

Moldovenii de rând nu cred că ţara va avea în curând un preşedinte. Pesimismul oamenilor vine din cauza neînţelegerilor dintre reprezentanţii alianţei de guvernare, care nu au înaintat niciun candidat la funcţia de şef al statului.

Aproape 90 la sută din moldoveni consideră că viaţa socială a cetăţeanului de rând este afectată de faptul că nu este ales şeful statului. Aceste date se conţin în cel mai recent Barometru de Opinie Publică.

"Ţara noastră a rămas de nimic. Să fie un preşedinte care să poată conduce. Sunt oameni care nu au ce mânca, care trăiesc, care mor de foame", a spus un moldovean.

"La noi nici nu o să aleagă preşedintele, pentru că la noi nu este regulă în ţară, la noi e tare greu cu preşedintele, au vreo patru ani de când se aleg şi nu se mai aleg, nu cred că va fi ales în acest an", consideră o altă persoană. 

"Noi suntem prea moi, lumea trebuie oleacă să ne mai ridicăm, să-i dăm jos, nu fac nimic pentru ţara asta. Îşi umplu buzunarele cu bani, toţi vor putere", a menţionat un bărbat.

"Nu poate fi un preşedinte în ţară, adică cine face aceste lucruri. Nu ştiu cum, dar nu ştiu cine-i slab, or cel de sus or cel de jos", a punctat o femeie.

Alegerea şefului statului, programată pentru 18 noiembrie, a fost amânată. Deoacmdată nu se cunoaşte data celui de-al doilea scrutin. Deputaţii comunişti optează pentru 15 decembrie. Parlamentarii din Alianţa pentru Integrare Europeană însă nu se grăbesc să stabilească o nouă dată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu