Scene de groază la un meci din Cupa Angliei: Un fotbalist a suferit stop cardiac pe teren

Un meci din Cupa Angliei era cât pe ce să se încheie cu o tragedie. Mijlocaşul lui Bolton Wanderers, Fabrice Muamba a suferit un stop cardiac în timpul partidei cu Tottenham şi a fost cât ce pe să-şi piardă viaţa. Medicii au intervenit rapid şi l-au resuscitat timp de 6 minute în faţa a peste 30 mii de spectatori care au privit încremeniţi scenele de groază. Oficialii lui Bolton au anunţat că Muamba se află în stare foarte gravă.

Meciul a fost întrerupt cu câteva minute înainte de finalul primei reprize, la scorul de 1-1. Mijlocaşul congalez s-a prăbuşit pe teren fără să fie atins de cineva. Medicii au intervenit imediat şi l-au resuscitat timp de 6 minute, după care l-au scos pe targă de pe teren, sub privirile jucătorilor şi spectatorilor care i-au cântat non-stop numele cu lacrimi în ochi.

"Trebuie să înţelegem că Fabrice se află în stare critică. Următoarele 24 de ore sunt absolut cruciale, ne rugăm pentru el. Am primit multe mesaje de susţinere, şi sperăm că dacă toată lumea se va ruga pentru Fabrice, acesta se va face bine", a declarat Owen Coyle, antrenor Bolton Wanderers.

În vârstă de doar 23 de ani, Fabrice Muamba se află internat la secţia de Terapie Intensivă a unui spital din Londra, fiind inconştient. Medicii nu ştiu încă dacă jucătorul va supravieţui. Fabrice Maumba a mai jucat la echipele Birmingham şi Arsenal Londra, iar în 2008 a semnat cu Bolton.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu