Scenariu înfricoșător: Peste 91 de milioane de oameni ar putea muri în trei ore în cazul unui atac nuclear (VIDEO)

Peste 91 de milioane de oameni din Rusia, SUA și țările aliate NATO ar putea fi uciși sau răniți în trei ore după o singură cu bombă nucleară, arată o simulare realizată de Universitatea Princeton din Statele Unite.

Simularea se numește „Planul A” și este prezentată într-un clip care a fost postat pe YouTube pe 6 septembrie. Acesta a fost realizat de cercetătorii laboratorului de știință și securitate globală de la Universitatea Princeton pornind de la premisa unui război între Rusia și Aliații NATO care folosesc așa-numitele arme nucleare cu randament redus sau „tactice”, dar care pot produce daune echivalente cu cele realizate de SUA când au distrus Hiroshima sau Nagasaki în al doilea război mondial, scrie LIBERTATEA.RO.

Deși simularea din clipul de 4 minute și 18 secunde poate fi înfricoșătoare, aceasta ar putea fi utilă guvernelor care o pot folosi pentru a dezvolta planuri de urgență pentru răspunsul la dezastrele și atacurile nucleare.

„Planul A” vine pe măsură ce tensiunile dintre Rusia și aliații NATO s-au intensificat în ultima perioadă și atât Rusia cât și SUA testează armele interzise anterior în cadrul tratatului INF.

Lasă un comentariu