Scenariu halucinant: Iarna care a cuprins Europa a fost provocată de o armă secretă

Folosirea vremii pe post de armă pentru subjugarea lumii pare a fi un modus operandi al unui personaj negativ din James Bond, însă, un reputat om de ştiinţă din SUA se arată îngrijorat de interesul serviciilor americane de inteligenţă cu privire la tehnicile de geoinginerie şi efectele acestora, scrie Descopera, citat de antena3.ro.

Geoingineria a apărut ca o alternativă de combatere a schimbărilor climatice prin înlăturarea dioxidului de carbon din atmosferă sau prin reflexia razelor Soarelui (cu ajutorul norilor sau chiar a prafului spaţial).

Tehnicile de geoinginerie au fost dur criticate de activişti. Ei spun că promovarea acestora lasă de înţeles că problemele de mediu ar putea fi rezolvate fără a mai responsabiliza populaţia cu privire la ”amprenta” de carbon.

Un renumit academician american susţine, însă, că geoingineria ar putea fi folosită ca armă. Mai exact, Alan Robrock spune că şefii CIA se tem că statele ”ostile” încearcă să manipuleze vremea la nivel mondial în scopuri obscure.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu