Scenarii privind un nou Guvern. Ce spune democratul Andrian Candu (VIDEO)

Embed:

Andrian Candu spune că este exclusă o coaliţie între PSRM şi PDM, cel puţin la această etapă. Declaraţia a fost făcută de democrat în cadrul unei emisiuni speciale la Prime TV.

"PDM la guvernare cu PSRM exclud, la această etapă cel puţin exclud. Mâine vom avea discuţii la ora 12:00, suntem invitaţi de preşedintele Igor Dodon, vom avea primele discuţii, dar nu cred că putem conta pe o majoritate parlamentară cu socialiştii", a menţionat Candu.

Întrebat dacă este posibil un scenariu privind un guvern minoritar, Andrian Candu a declarat că: "Discutabil, posibil un astfel de scenariu, dar să vedem ce fel de guvern e, care este componenţa, ce îşi propune şi pe ce perioadă. Deoarece un guvern minoritar pe următorii trei ani e complicat. Guvernele minoritare sunt de obicei cele de tranziţie şi nu pe o perioadă mare de timp".

Cât priveşte un alt scenariu, un guvern de unitate naţională cu participarea tuturor partidelor, Andrian Candu a explicat că ar fi minunat, dar este imposibil. 

"După ce am văzut, ieri, spiritul şi dispoziţia din Parlament, cu regret aşa ceva este imposibil. Deşi cred că şi-ar dori toţi cetăţenii să existe o unitate şi să existe profesionişti în guvern şi susţinuţi de întregul Parlament. Ar fi minunat dar...", a punctat democratul.

Despre un posibil Guvern tehnocrat, Andrian Candu a spus că e aceeşi chestie ca şi Guvernul minoritar.

PUBLIKA.MD aminteşte că, ieri, Guvernul Sandu a picat. De astăzi începe o nouă etapă. Preşedintele Igor Dodon a anunţat că invită fracţiunile parlamentare la consultări. Discuţiile vor avea loc la Reşedinţa de Stat şi vor începe la ora 10:00. Primii sunt invitaţi deputaţii socialişti, iar la ora 11:00 cei din Blocul "ACUM". La ora 12:00 sunt chemaţi democraţii, iar la 13:00 - deputaţii Partidului "ŞOR". Şeful statului mizează că PSRM şi Blocul "ACUM" vor menţine alianţa parlamentară şi vor desemna chiar astăzi un nou premier. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu