Scenarii pentru alegerea preşedintelui: PCRM va înainta un candidat doar pentru a-l susţine pe Marian Lupu

Embed:

Iarăşi jocuri de culise. Unii analişti politici prevestesc un nou scenariu pentru ziua de 16 decembrie, care prevede votarea lui Marian Lupu de către PCRM. În opinia lor, comuniştii vor înainta un candidat pentru prezidenţiale doar pentru a voala votarea lui Lupu. Afirmaţiile au fost exprimate, aseară, la emisiunea Fabrika.

"Dacă ei vor face acest lucru, pentru mine va fi o dovadă că Voronin s-a înţeles cu Plahotniuc şi s-a copt pentru a trăda propriul partid.  Când din diferite ulcioare se toarnă apă într-un vas la cabinele de vot, nimeni nu ştie de unde s-au luat aceste voturi", a menţionat redactorul-şef al ziarului "Panorama", Dmitri Ciubaşenco.

Analistul Victor Gurău spune că dacă PCRM va face acest pas, atunci ar putea fi suspectat de anumite jocuri cu PD. "Mă tem că odată cu alegerea lui Lupu există riscul pentru AIE de a fi reconfigurată şi a veni o alianţă PD-PCRM. De asemenea, există riscul major al oligarhizării totale a sistemului politic", a declarat analistul politic Bogdan Ţîrdea.

În acelaşi timp, unii invitaţi sunt de părere că preşedintele nu va fi ales nici de acestă dată.

"Marian Lupu nu va fi ales pe data de 16 decembrie cu voturile deputaţilor Alianţei, mai ales cu unele voturi de la PLDM, deoarece singura persoană pe care o vede PLDM şi Vlad Filat în postura de preşedinte, este Vlad Filat", a menţionat analistul politic Victor Gurău.

Alegerea şefului statului urmează să aibă loc pe 16 decembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu