Scările din parcul Valea Morilor vor fi renovate cu suportul Primăriei Sectorului 1 din Bucureşti

Embed:

Un monument istoric din Chișinău își va recăpăta farmecul de altădată cu sprijinul financiar al Primăriei Sectorului 1. Este vorba de cel mai important parc al Municipiului Chişinău, Parcul Valea Morilor. Astfel, în anul Centenarului, Primăria Sectorului 1 va acorda finanțare pentru reconstrucția scării de granit.

Primarul General Interimar al Municipiului Chișinău şi Ruslan Codreanu, Pretorul Sectorului Centru, Pavel Rus, împreună cu Dan Tudorache, au semnat la data de 16 mai 2018, un acord cadru de finanțare a proiectului Reconstrucția Lacului de Acumulare Valea Morilor — etapa Reconstrucției scării de granit.

În baza acestui acord, Primăria Sectorului 1 va aloca de la bugetul local suma de 920.000 euro pentru reconstrucția scării de granit. Această scară este punctul de legătură cu alte monumente istorice din parc, cum ar fi monumentul ridicat în memoria interpreților Doina și Ion Aldea-Teodorovici.

Parcul Valea Morilor este cel mai important parc al Chișinăului. Una dintre principalele atracții și zone de promenadă ale parcului o constituie scara de granit, monument istoric care are în componență 213 trepte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu