Scări PRĂBUŞITE într-un bloc de locuinţe. Salvatorii au evacuat oamenii din clădire

Embed:

Scările de la parterul unui bloc din Şoldăneşti s-au prăbuşit aseară. Potrivit presei locale, în momentul producerii accidentului, prin preajmă erau mai mulţi copii, dar nimeni nu a fost rănit.

La faţa locului au fost trimişi salvatorii, care au evacuat oamenii din clădire. După ce a fost stabilit că nu există niciun pericol, locatarii au putut reveni în apartamente. Cauza accidentului nu a fost stabilită deocamdată. 

Oamenii spun că s-au speriat când au auzit zgomotul puternic, iar acum stau cu frica în sân că s-ar putea prăbuşi întregul bloc.

"A început a se prăbuși și un copil mic s-a vârât încolo. Băiatul meu s-a repezit, la apucat și l-a scos. Deja la noi e crăpat totul până în partea cealaltă".

"Crăpături sunt la casă. Ea mâine-poimâne va cădea cu totul această casă. La noi sus nu e ciment, aici mai era că lumea a pus, dar la noi e nisip".

Salvatorii şi locatarii au improvizat o punte din lemn ca oamenii să poată ajunge în apartamente. La faţa locului au venit primarul oraşului și şeful Secţiei Construcţii a Consiliului Raional.

"Vom convoca situația stării excepționale, comisia stării excepționale. Vom lua specialistul în domeniu de la Consiliul raional în construcție, ne-a face un plan și numaidecât zilele acestea care vin, necătând că e 8 martie ne apucăm de lucru", a afirmat primarul orașului Șoldănești, Ion Cuculescu.

La Şoldăneşti urmează să ajungă o comisie specializată din Chişinău. Experţii vor inspecta starea blocului, mai ales că şi ușa unui apartament de la etajul cinci ar fi blocată din interior de bucăți de tencuială căzute din tavan.

Potrivit televiziunii locale, blocul a fost dat în folosinţă acum trei decenii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu