Scandalurile se ţin lanţ la Consiliul Audiovizualului: Vicol a anulat şedinţa, după ce Cojocaru a demisionat

Embed:

Scandalurile se ţin lanţ la Consiliul Audiovizualului. Preşedintele instituţiei, Dragoș Vicol, a întrerupt, vineri, şedinţa, după ce membrul Consiliului Veronica Cojocaru şi-a dat demisia, iar alţi angajaţi au cerut alegerea unui nou şef în fruntea CA. Cojocaru a anunţat că îşi depune mandatul din data de 15 octombrie. Ea și-a motivat decizia prin faptul că președintele CA Dragoș Vicol ar gestiona prost activitatea Consiliului.

"Având în vedere managementul prost asigurat de președintele CA, gestionarea inadecvată a acestei instituții, care ignoră cu desăvârșire interesul public și a degradat la un nivel sub orice critică, nu doresc să fiu asociată cu toate ilegalitățile care se fac aici, în ultimul timp", a spus membrul CA, Veronica Cojocaru.

Veronica Cojocaru şi-a arătat de mai multe ori nemulţumirea faţă de activitatea preşedintelui CA, Dragoș Vicol. Cei doi nu au ratat ocazia să-şi şi-au arunce săgeţi în timpul şedinţelor.

"În genere, toată atmosfera din această instituție, în ultimul timp, a devenit una toxică. Ea nu-şi îndeplinește rolul de bază, interesul public", a spus membrul CA, Veronica Cojocaru.

"Nu vă întrebați că poate cauza stă în dumneavoastră ? Eu vă întreb", a spus președintele Consiliului Audiovizual, Dragoş Vicol.

"Eu nu gestionez. Dumneavoastră gestionați activitatea instituției, nu membrii gestionează", a spus membrul CA, Veronica Cojocaru.

În cadrul ședinței de vineri, membrul Consiliului Corneliu Mihalache a propus să fie ales un nou președinte al instituţiei. El a precizat că, potrivit Codului de servicii media audiovizuale, trei membri ai Consiliului sunt în drept să demareze procedura de votare a noii conduceri CA. Intenția lui Mihalache a fost susținută de către alţi doi membri, Veronica Cojocaru și Olga Guțuțui.

"Din punct de vedere legal, dar şi din punct de vedere moral, domnul Vicol nu este preşedinte pentru că nu a fost ales de această componenţă. Nu este reprezentativ", a spus Corneliu Mihalache, membrul CA.

De cealaltă parte, Dragoş Vicol a refuzat să pună la vot propunerea și a suspendat ședința. El a anunțat că va sesiza Comisia parlamentară pentru mass-media în acest sens. Preşedintele Consiliului a refuzat să pună la vot şi propunerile suplimentare cu privire la sesizările Veronicăi Cojocaru și a Olgăi Guțuțui, care au solicitat monitorizarea, în campania electorală, a 11 posturi de televiziune și nu doar a celor patru care au frecvență națională.

Contactat telefonic, preşdintele CA, Dragoş Vicol, a refuzat comenteze scandalul şi a precizat că tot ce avut de spus a făcut-o la şedinţa de vineri.

La începutul lunii septembrie, un alt membru al Consiliului Audiovizual Dorina Curnic a anunţat că se retrage de la CA, pe motiv că nu poate să-şi desfăşoare activitatea din cauza atitudinilor şi abordărilor selective de care dau dovadă unii colegi de-ai săi. Totodată, Curinic a cerut încă atunci, împreună cu Veronica Cojocaru, demisia lui Dragoș Vicol.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu