Scandaluri cu implicarea membrilor Guvernului

Embed:

Membrii Guvernului au fost implicaţi în mai multe scandaluri de amploare, în ultimii ani. Printre acestea se numără delapidări în proporţii deosebit de mari, diplome false şi conducerea automobilului în stare de ebrietate.

Unul dintre demnitarii ajunşi în vizorul Procuraturii este fostul ministru de Interne Gheorghe Papuc. Acum trei ani, pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal, pentru că ar fi plătit peste jumătate de milion de lei pentru un sediu închiriat de Partidul Comuniştilor. Papuc spunea atunci că acestea sunt "aberaţii".

Într-un alt dosar, fostul demnitar este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu în timpul evenimentelor din aprilie 2009, soldate cu moartea lui Valeriu Boboc. Presa a mai scris că fostul şef de la MAI ar deţine o diplomă de studii universitare falsă. Informaţia nu a fost contestată de către Papuc.

Un alt fost şef de la MAI, Alexei Roibu, a ajuns în mijlocul unui scandal pentru că l-ar fi avansat în grad de general pe şeful de la "Fulger" Ion Ţurcanu, fapt confirmat printr-o expertiză a Procuraturii Generale. Roibu a refuzat să comenteze subiectul.

Un alt demnitar implicat într-un scandal este ministrul Culturii Boris Focşa. Acesta a ajuns în vizorul presei anul trecut, de Crăciun, atunci când consilierul său i-a cerut ajutorul, după ce a fost oprit de poliţişti pentru că se afla beat la volan. Poliţia l-a suspectat, însă, şi pe ministru că ar fi consumat băuturi alcoolice, cu toate că Focşa nega acest lucru. Ulterior, informaţia a fost infirmată şi de procurorii municipali.

Fostul ministru al Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, nu a scăpat nici el de critici. Procurorii au intentat pe numele acestuia o cauză penală, în care era învinuit de achitarea unui preţ dublu pentru autobuzele şcolare. Fostul demnitar spunea, însă, că este nevinovat şi că nu s-a implicat în procesul de achiziţionare a autovehiculelor.

Cel mai recent scandal cu implicarea unui ministru îl vizezază pe Dorin Recean. Recent, s-a aflat că actualul şef de la Interne deţine o diplomă de master falsă. Ulterior, demnitarul a prezentat documentul obţinut la Newport University. Totuşi, administraţia instituţiei a declarat pentru Publika TV că nu a avut niciodată un student din Moldova cu numele Dorin Recean.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu