SCANDALUL PEŞTELUI CU PARAZIŢI. Șeful laboratorului Centrului Republican de Diagnostică Veterinară, suspendat din funcție

Embed:

Ancheta în cazul peştelui cu paraziţi ajuns în şcoli, spitale, penitenciare şi pieţe continuă. Șeful laboratorului Centrului Republican de Diagnostică Veterinară a fost suspendat din funcție. Anunţul a fost făcut de Directorul Adjunct al ANSA, Ela Malai, care a avut un raport în cadrul şedinţei de Guvern.

În regim de urgență a fost convocat consiliu laboratorului Centrului Republican de Diagnostică Veterinară şi a fost schimbată componența acestuia. În instituţiei lucrează şi o misiune de audit.

"De asemenea, a fost emis un ordin şi acum se lucrează în raioanele Republicii Moldova. Toţi inspectorii sunt în misiune de control la instituţiile sociale, inclusiv la pieţele comerciale, agroalimentare din raioanele ţării", a menţionat Ela Malai, directorul adjunct al ANSA.

"Eu o să vă rog frumos să fiți transparenți, orice abatere pe care o descoperiți să fie raportată în modul cuvenit şi nouă, şi organelor de drept la Procuratură, la CNA pentru că instituţia la care lucraţi dumneavoastră a fost creată pentru a ne proteja. Şi e foarte important să facem publice numele companiilor care îşi permit să intoxice populaţia", a declarat premierul Maia Sandu.

Săptămâna trecută, premierul Maia Sandu a anunţat în cadrul unui briefing că 73 de loturi de peşte cu paraziţi ar fi ajuns în mai multe instituţii din ţară. Produsele contaminate au fost importate în perioada 20 august - 4 octombrie. Despre aceste nereguli ar fi ştiut Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor şi reprezentanţii Centrului Republican de Diagnostică Veterinară.

Neregulile au ieşit la iveală după ce corpul de control al prim-ministrului în colaborare cu poliţia au efectuat mai multe controale la ANSA şi la laboratorul specializat în verificarea produselor importate. Pe acest fapt a fost deschisă o cauză penală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu