SCANDALUL Panama Papers loveşte Deutsche Bank. 170 de poliţişti au efectuat percheziţii, într-un dosar de spălare de bani

Embed:

170 de poliţişti au luat parte la mai multe percheziţii organizate la sediile "Deutsche Bank" din Germania, într-un dosar de spălare de bani. Potrivit procurorilor, este vorba despre un caz legat de dezvăluirile din Panama Papers, separat de cel privind Laundromatul rusesc şi Danske Bank.

Autorităţile germane au anunţat că doi dintre angajaţii băncii sunt vizaţi de anchetă şi că instituţia financiară cooperează pe deplin în investigaţie. Probele acumulate arată că Deutsche Bank a ajutat mai mulţi clienţi să-şi deschidă conturi off-shore prin intermediul unei firme din Cipru.

Scurgerile de informaţii din documentele Panama Papers au dus şi la identificarea unuia dintre beneficiarii Laundromatului rusesc, Aleksei Krapivin, fiul unui consilier al fostului şef al Căilor Ferate din Rusia.

Schema infracţională a fost pusă în practică şi în ţara noastră, prin intermediul băncii controlate de raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon.

Din 2010, el a organizat tranzacţii financiare de 20 de miliarde de dolari, bani scoşi ilegal din Rusia. Platon este şi autorul schemei de sustragere a banilor din sistemul bancar moldovenesc.

Recent, el a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul Băncii de Economii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu