SCANDALUL în cazul FALSULUI MEDIC italian: Angajatorul trebuia să verifice toate documentele

După ce a recunoscut că falsul medic italian a primit aviz de la DSP "din milă", ministrul Sănătăţii din România, Sorina Pintea, dă acum vina pe clinicile private unde Matteo Politi a operat.

Sorina Pintea spune că directorii acestor spitale nu au verificat toate documentele italianului atunci când au decis să colaboreze cu el, scrie digi24.ro.

"Reporterul: Ce se întâmplă în acest caz? Cine ar trebui să răspundă?

Ministrul Sănătății: Angajatorul, în primul rând. Are obligația să verifice toate documentele, or el avea unul singur.

Reporter: De ce s-a trecut la sancțiuni atât de târziu?

Sorina Pintea: Și pentru mine a fost o surpriză, pentru că am înțeles că existau din noiembrie sesizări. Prima sesizare, pe care DSP, că aici vorbim de un document dat de DSP, a avut-o săptămâna trecută, joi. Deși dosarul era din noiembrie, am înțeles.

Reporter: Colegiul Medicilor poartă vreo răspundere?

Sorina Pintea: Colegiul Medicilor nu a eliberat aviz de liberă practică, deci nu. Ministerul Sănătății nu a dat recunoașterea diplomei, deci nu. Există un un aviz, cod de parafă dat de DSP întocmit de un funcționar pe baza unor documente ilegale sau în lipsa unor documente, dar care nu putea fi utilizat fără celelalte două. Mai departe, am informații, nu sunt încă sigure, că avea și o poliță de malpraxis, din februarie 2018, care teoretic se eliberează, din nou, pe baza acelor trei documente".

Citeşte şi: FALSUL MEDIC italian, care a făcut mai multe operaţii în România, mai are un DOSAR PENAL. A înșelat 2 doctori cu 11.000 de euro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu