Scandalul i-a făcut mai atenţi! Directorii de şcoli şi grădiniţe verifică MINUŢIOS produsele livrate

Embed:

Agenţii economicii implicaţi în scandalul licitaţiilor trucate în şcolile şi grădiniţele din Capitală nu vor mai livra produse pentru copiii din Chişinău. Declaraţia a fost făcută de către şeful interimar al Direcției educație Alexandru Fleaș. Între timp, directorii instituţiilor de învăţământ susţin că după scandalul produselor alterate, ei verifică minuţios marfa furnizată de către agenţii economici.

În decembrie, direcţia Educaţie a Capitalei a organizat o nouă licitaţie privind procurarea produselor alimentare în școli și grădinițe pentru anul 2017. Autorităţile susţin că întreprinderile, care figurează în dosarul licitaţiilor trucate s-au înscris și ele în concurs. Ofertele lor, însă, nu au fost acceptate.

"Aceşti agenţi economici din start la poziţiile câştigătoare le-au fost respinse ofertele şi înaintat demersul către Agenţia Achiziţii Publice privind introducerea în lista de interdicţie a acestor agenţi economici", a spus şeful interimar al Direcției municipale educație, tineret și sport, Alexandru Fleaş. 

Recent, în presă au apărut informaţii că două companii, implicate în scandalul licitaţiilor trucate, au reuşit, totuși, să obţină contracte cu Direcţia Educaţie a sectorului Centru la începutul lui decembrie 2016. Autorităţile susţin că documentele vor fi anulate.

"A fost licitaţia înainte de a fi scandalul cu produsele alterate. Cu Sanex Comerţ. Se reziliază deja contractul", a spus Alexandru Fleaş. 

Angajaţii instituţiilor de învăţământ din Capitală spun că după scandalul de la sfârşitul lui 2016, verifică minuţios produsele livrate. Este şi cazul grădiniţei numărul 62 din sectorul Buiucani frecventată de 193 de copii.

"Mașina când vine trebuie să aibă pașaport sanitar, trebuie să fie în halat îmbrăcat, autorizația trebuie să fie și deja în baza certificatelor primim produsele", a spus magaziniera de la grădiniţa Nr. 62, Tamara Vatamaniuc. 

Administraţia instituţiei spune că nu doar angajaţii s-au mobilizat, dar şi părinţii.

"Am avut și un grup de părinți care au fost, au verificat, au vrut să vadă cum se păstrează, care este termenul de valabilitate și plus chiar însăși calitatea, gustul", a spus directoarea grădiniței nr. 62, Nona Morărescu. 

În dosarul produselor alterate au fost reţinute 17 persoane, inclusiv zece angajaţi ai direcţiilor educaţie din sectoarele Capitalei. Funcţionarii şi antreprenorii sunt învinuiţi de trucarea licitaţiilor, dar şi pentru că livrau produse de o calitate dubioasă în şcolile şi grădiniţile din Chişinău. Acum persoanele acuzate sunt în arest la domiciliu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu