Scandalul diplomelor false CONTINUĂ. Astăzi începe VERIFICAREA dosarelor studenţilor de la medicină

Embed:

Scandalul diplomelor false continuă. Astăzi, o comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii și cel al Educaţiei va merge la Universitatea de Medicină pentru a examina dosarele tuturor studenţilor.

Verificările au fost inițiate după ce în Israel s-a aflat că mai mulţi medici, care şi-au făcut studiile în Moldova, activau în ţară în baza unor diplome false. 40 de doctori şi farmacişti israelieni au fost reţinuţi în acest caz. Potrivit anchetatorilor, după ce studenţii învăţau câţiva ani în Moldova, obţineau acte ilegale de studii eliberate deja de instituţii din Armenia.

Schema a fost descoperită de un membru al delegaţiei Consiliului Superior de Supraveghere al Arabilor Israelieni care a efectuat o vizită în ţara noastră. Delegaţia a avut mai multe întâlniri cu profesori şi studenţi de la medicină.

Doctorul a observat că foarte mulţi studenţi au obţinut diplome de absolvire după doar un an sau trei de studii, în timp ce colegii lor învăţau cinci sau şase ani. În urma investigaţiilor sale, medicul a mai stabilit că de fabricarea documentelor false se ocupa un tânăr sirian, care era în contact permanent cu complici din Chişinău şi Erevan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu